اختلالات یادگیری از جمله مشکلات شایعی است که در برخی کودکان دیده می شود ، این کودکان در مدرسه با موضوعات یا مهارت هایی دچار چالش می شوند.
وقتی کودکان سخت تلاش می کنند و هنوز با مجموعه خاصی از مهارت ها در طول زمان مبارزه می کنند ، می تواند نشانه اختلال یادگیری باشد. داشتن اختلال یادگیری به این معناست که کودک در یک یا چند حوزه یادگیری مشکل دارد ، حتی اگر هوش وی پایین تر از همسالان نباشد.
کودکان مبتلا به اختلالات یادگیری ممکن است از این که با وجود تلاش زیاد نمی توانند بر موضوعی تسلط داشته باشند ، ناامید شوند و ممکن است بطور کلی آن فعالیت را کنار بگذارند.
این اختلالات همچنین می تواند با اختلالات احساسی یا رفتاری مانند اختلال کم توجهی ـ بیش فعالی (ADHD) یا اضطراب همراه باشند.
مجموعه این مشکلات می تواند سبب تاثیر منفی بر عملکرد درسی کودک شده و سبب سرخوردگی کودک شود ، به همین دلیل تشخیص به موقع و انجام مداخلات درمانی مناسب می تواند به بهبود عملکرد تحصیلی و افزایش شناس موفقیت در تحصیل و شغل این کودکان کمک زیادی بکند.
تشخیص صحیح هر اختلال نیز بسیار مهم است ، به طوری که کودک می تواند برای هر کدام از آنها کمک مناسب دریافت کند.
اختلالات یادگیری به دلیل عوامل ژنتیکی و یا عصبی شناختی است که عملکرد مغز را به گونه ای تغییر می دهد که بر یک یا چند فرآیند شناختی مربوط به یادگیری تأثیر می گذارد. این مشکلات پردازش می تواند در یادگیری مهارت های اساسی مانند خواندن ، نوشتن و یا ریاضی اختلال ایجاد کند. انواع اختلال یادگیری می تواند بر زندگی افراد فراتر از تحصیل نیز تأثیر بگذارد و می تواند بر روابط با خانواده ، دوستان و در محل کار تأثیر بگذارد.
از آنجا که مشکلات خواندن ، نوشتن و یا ریاضی از مشکلات قابل تشخیص در دوران مدرسه است ، علائم و نشانه های اختلالات یادگیری اغلب در آن دوران تشخیص داده می شود. با این حال ، برخی از افراد تا زمانی که در تحصیلات تکمیلی یا بزرگسالان در نیروی کار نباشند ، بطور دقیق شناسایی نمی شوند.
علائم اختلالات یادگیری
- سختی در تشخیص الگوها یا مرتب سازی اشیا بر اساس اندازه یا شکل
- مشکل در درک و انجام دستورالعمل ها
- مشکل در به خاطر سپردن آنچه به وی گفته می شود.
- عدم هماهنگی هنگام حرکت
- مشکل در انجام کارهای با دست ، مانند نوشتن ، برش یا طراحی
- مشکل در درک مفهوم زمان
انواع اختلالات یادگیری
- اختلال یادگیری خاص که بر توانایی فرد در درک اعداد و یادگیری حقایق ریاضی تأثیر می گذارد.
- اختلال یادگیری خاص که بر توانایی دست خط و مهارتهای حرکتی خوب فرد تأثیر می گذارد.
- نارساخوانی یک اختلال یادگیری خاص که بر خواندن و مهارتهای پردازش مبتنی بر زبان تأثیر می گذارد.
- اختلالات یادگیری غیر کلامی در تفسیر نشانه های غیر کلامی مانند حالات صورت یا زبان بدن مشکل دارد و ممکن است هماهنگی ضعیفی داشته باشد.
- اختلال زبان شفاهی ـ نوشتاری و نقص درک ویژه خواندن ناتوانی های یادگیری که بر درک افراد از آنچه می خوانند یا از زبان گفتاری تأثیر می گذارد. توانایی بیان خود با زبان شفاهی نیز ممکن است تحت تأثیر قرار گیرد.
اختلالات مرتبط
- اختلال ADHDA که شامل مشکل در تمرکز و توجه ، کنترل رفتار و بیش فعالی است.
- دیس پراکسی اختلالی که باعث مشکلات حرکتی و هماهنگی ، زبان و گفتار می شود.
درمان اختلالات یادگیری
کودکان مبتلا به اختلالات یادگیری اغلب به کمک و آموزش های تخصصی برای بهبود عملکرد و کاهش چالش هایی که با آن ها روبرو می شوند نیاز دارند.
اختلال یادگیری می تواند کودک را برای دریافت خدمات آموزشی ویژه در مدرسه واجد شرایط کند.
متخصصان روانپزشکی و روانشناسی اطفال ، کاردرمانگران ذهنی و … می توانند نقش مهمی در همکاری با مدارس داشته باشند تا به کودک مبتلا به اختلالات یادگیری یا سایر ناتوانی ها خدمات ویژه مورد نیاز خود را بدست آورند.
با حمایت و مداخله مناسب ، افراد دارای اختلال یادگیری می توانند در مدرسه ، محل کار ، روابط و اجتماع به موفقیت دست یابند.
مرکز روانشناسی سپید ( مرکز روانشناسی در غرب تهران ) خدمات مشاوره تحصیلی را با توجه به شرایط دانش آموزانی که دچار اختلالات یادگیری هستند ارائه می دهد ، متخصصان ما از بروزترین متدها برای کمک به مراجعه کنندگان عزیز بهره می برند.
کلمات مرتبط :
مرکز روانشناسی – مشاوره تحصیلی – مرکز مشاوره در غرب تهران – بهترین مرکز روانشناسی در غرب تهران – بهترین مرکز مشاوره در جنت آباد
1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
[…] یکی از انواع اختلالات یادگیری است. این یک وضعیت منحصر به فرد برای پردازش زبان است که […]