راه های ارتباطی

02146135981
09300560614

مشاوره

جستجو

آخرین مقالات

مشاوره

این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
این فیلد را پر کنید

اختلال هویت جنسی

اختلال هویت جنسی

اختلال هویت جنسی به وضعیتی گفته می شود که جنسیت تعیین‌شده در بدو تولد (یعنی جنسیتی که در بدو تولد، معمولاً بر اساس اندام تناسلی خارجی تعیین می‌شود) با هویت جنسی فرد (یعنی حس روان‌شناختی فرد از جنسیت خود) همسو نیست. این افراد معمولا پریشانی روانی را تجربه می کنند که ناشی از عدم تطابق بین جنسیت تعیین شده در بدو تولد و هویت جنسی است. اگرچه این اختلال اغلب در دوران کودکی شروع می شود، برخی از افراد ممکن است آن را تا بعد از بلوغ یا خیلی دیرتر تجربه نکنند.

این افراد ممکن است چندین حوزه تأیید جنسیت را دنبال کنند، از جمله تأیید اجتماعی (مثلاً تغییر نام و ضمایر)، تأیید قانونی (مثلاً تغییر نشانگرهای جنسیت در اسناد صادر شده توسط دولت)، تأیید پزشکی (به عنوان مثال، سرکوب بلوغ یا جنسیت) و یا تایید جراحی (به عنوان مثال، واژینوپلاستی، جراحی زنانه سازی صورت، بزرگ کردن سینه، بازسازی قفسه سینه مردانه و غیره). توجه داشته باشید، همه افرادی که اختلال هویت جنسی دارند تمایلی به همه حوزه های تایید جنسیت ندارند، زیرا این تصمیمات کاملا شخصی و فردی هستند.

توجه به این نکته ضروری است که هویت جنسیتی با بیان جنسیت متفاوت است. در حالی که هویت جنسی به احساس روانشناختی فرد از جنسیت خود اشاره دارد، بیان جنسیت به شیوه ای اشاره دارد که در آن فرد به روشی جنسیتی به جهان ارائه می کند. 

علائم اختلال هویت جنسی

نارضایتی جنسیتی ممکن است باعث شود که نوجوانان و بزرگسالان تفاوت قابل توجهی بین هویت جنسی درونی و جنسیت تعیین شده را تجربه کنند که حداقل برای شش ماه ادامه دارد. تفاوت حداقل با دو مورد از موارد زیر نشان داده می شود:

  • تفاوت بین هویت جنسی و اندام تناسلی یا ویژگی های جنسی ثانویه مانند اندازه سینه، صدا و موهای صورت. 
  • میل شدید به خلاص شدن از شر این اندام تناسلی یا ویژگی های جنسی ثانویه، یا میل به جلوگیری از ایجاد ویژگی های جنسی ثانویه.
  • میل شدید به داشتن اندام تناسلی و خصوصیات جنسی ثانویه جنسیتی دیگر.
  • تمایل شدید به بودن یا اینکه با شما به عنوان یک جنسیت دیگر رفتار شود.
  • اعتقاد قوی به داشتن احساسات و واکنش های معمولی از یک جنس دیگر.

اختلال هویت جنسی همچنین ممکن است باعث ناراحتی قابل توجهی شود که بر عملکرد شما در موقعیت‌های اجتماعی، محل کار یا مدرسه و سایر زمینه‌های زندگی تأثیر می‌گذارد.

نارضایتی جنسیتی ممکن است در دوران کودکی شروع شود و تا نوجوانی و بزرگسالی ادامه یابد. یا ممکن است دوره هایی داشته باشید که در آن دیگر نارضایتی جنسیتی را تجربه نکنید. همچنین ممکن است در حوالی دوران بلوغ یا خیلی دیرتر در زندگی دچار نارضایتی جنسیتی شوید.

عوارض اختلال هویت جنسی

این اختلال می تواند بر بسیاری از جنبه های زندگی از جمله فعالیت های روزانه تأثیر بگذارد. افرادی که این اختلال را تجربه می‌کنند ممکن است در مدرسه به دلیل فشار برای لباس پوشیدن به گونه‌ای که مرتبط با جنسیت آنها در بدو تولد است یا از ترس آزار و اذیت یا اذیت شدن، مشکل داشته باشند.

اگر این اختلال توانایی عملکرد در مدرسه یا محل کار را مختل کند، نتیجه ممکن است ترک تحصیل یا بیکاری باشد. مشکلات رابطه رایج است. اضطراب، افسردگی، خودآزاری، اختلالات خوردن، سوء مصرف مواد و سایر مشکلات ممکن است رخ دهد.

افرادی که دچار این اختلال هستند نیز اغلب تبعیض را تجربه می کنند که در نتیجه آن استرس ایجاد می شود. دسترسی به خدمات سلامت روان به دلیل ترس از انگ و قضاوت می تواند دشوار باشد.

نوجوانان و بزرگسالان مبتلا به اختلال هویت جنسی بدون درمان تایید کننده جنسیت ممکن است در خطر فکر کردن یا اقدام به خودکشی باشند.

درمان اختلال هویت جنسی

درمان می تواند به افرادی که مبتلا به نارضایتی جنسی هستند کمک کند تا هویت جنسی خود را کشف کنند و نقش جنسیتی را پیدا کنند که برای آنها احساس راحتی می کند و ناراحتی را کاهش می دهد. با این حال، درمان باید فردی باشد. آنچه ممکن است به یک نفر کمک کند ممکن است به دیگری کمک نکند.

گزینه های درمانی ممکن است شامل تغییر در بیان جنسیت و نقش، هورمون درمانی، جراحی و رفتار درمانی باشد.

 

کلمات مرتبط :

اختلال هویت جنسی – نارضایتی جنسیتی – مرکز مشاوره در غرب تهران – کلینیک روانشناسی در جنت آباد – بهترین مرکز روانشناسی در غرب تهران

مقالات بیشتر

افسردگی نهفته

افسردگی نهفته

0
افسردگی نهفته یا پنهان اغلب به عنوان دشمن خاموش سلامت روان توصیف می شود – نوعی افسردگی که همیشه به…
شکست عاطفی

شکست عاطفی

0
شکست عاطفی، تجربه‌ای است که بسیاری از افراد در طول زندگی خود با آن روبرو می‌شوند. این تجربه می‌تواند به…
اختلال خواندن

اختلال خواندن

0
اختلال خواندن که اغلب به عنوان اختلال یادگیری یا مشکل یادگیری خواندن شناخته می شود، یک بیماری عصبی است که…
اختلال یادگیری ریاضی

اختلال یادگیری ریاضی

0
اختلال یادگیری ریاضی که معمولاً به عنوان دیسکالکلیا نیز شناخته می شود، یکی از انواع اختلالات یادگیری است که بر…
اضطراب کودک

اضطراب کودک

0
اضطراب کودک یکی از شایع‌ ترین واکنش‌ های احساسی است که ممکن است در هر سنی رخ دهد. با این حال،…
ترس از مدرسه در کودکان

ترس از مدرسه در کودکان

0
ترس از مدرسه در کودکان می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد که می تواند منجر به بروز مشکلات تحصیلی…

مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست