راه های ارتباطی

02146135981
09300560614

مشاوره

جستجو

آخرین مقالات

مشاوره

این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
این فیلد را پر کنید

خیانت زناشویی

خیانت زناشویی

خیانت زناشویی

دلایل زیادی برای خیانت افراد متاهل وجود دارد. بر اساس آمارها بیش از 40 درصد از زوج‌های متاهل تحت تأثیر خیانت قرار می‌گیرند.

عوامل خطر مانند اختلالات شخصیت و مسائل دوران کودکی، و همچنین فرصت هایی مانند رسانه های اجتماعی و محدودیت های نامناسب، می توانند این احتمال را افزایش دهند که یکی از این دلایل واقعاً به نوعی رابطه جنسی منجر شود.

ناامیدی در ازدواج یکی از عوامل رایج است. فردی که خیانت می کند ممکن است چندین بار برای حل مشکلات تلاش کند، اما بی فایده باشد. شاید آنها افکار دیگری در مورد ازدواج داشتند یا به خاطر توجه به نوزاد جدید حسادت می کردند و هیچ کدام مهارتی برای بیان این احساسات نداشتند.

شاید همسر خیانت کار به دلیل مسائل دوران کودکی دست به این کار بزند ، بی توجهی، سوء استفاده، یا والدینی که خیانت کرده اند – که در توانایی او برای حفظ یک رابطه متعهدانه اختلال ایجاد می کند. 

خیانت زناشویی در مردان متاهل بیشتر دیده می شود ،مردها بیشتر از زنان تمایل به رابطه جنسی دارند و اغلب به دنبال رابطه جنسی یا توجه بیشتری هستند. مردان عشق خود را به روش فیزیکی تری ابراز می کنند – آنها اغلب “کلمات احساسی” کاملی برای همسر خود ندارند. بنابراین رابطه جنسی راهی مهم برای ارتباط و صمیمیت می شود.

اگر مردان از نظر جنسی راضی نباشند (مثلاً اگر همسرشان اغلب رابطه جنسی را رد می‌کند)، این رد را به دل می‌گیرند و به راحتی می‌تواند به احساس «دوست‌ نداشتن» ترجمه شود. در واقع مردان به دلیل احساس ناامنی بیشتر از زنان خیانت می کنند.

وقتی زنان خیانت می‌کنند، اغلب سعی می‌کنند یک خلأ عاطفی را پر کنند. زنان اغلب از قطع رابطه با همسر، و از آرزوی دوست داشتن و گرامی داشتن شکایت دارند. زنان بیشتر احساس می کنند که مورد قدردانی قرار نگرفته اند یا نادیده گرفته شده اند و به دنبال صمیمیت عاطفی یک رابطه خارج از ازدواج هستند.

این بدان معنا نیست که رضایت جنسی، محرک اصلی برای خیابنت نیست. به همین ترتیب، کسالت در رابطه زناشویی ممکن است هم مرد و هم زن را به خیانت سوق دهد.

در یک مطالعه بر روی مردان و زنانی که به طور فعال روابط خارج از ازدواج را دنبال می کردند یا درگیر آن بودند، هر دو جنس گفتند که امیدوارند زندگی جنسی خود را بهبود بخشند – زیرا احساس می کردند که رابطه اصلی آنها دچار این خلا است.

دلایل خیانت زناشویی

اعتیاد: مسائل مربوط به سوء مصرف مواد، اعم از اعتیاد به الکل، مواد مخدر، قمار یا چیزهای دیگر، عوامل خطر واضحی هستند. الکل، به ویژه، می تواند مهارها را کاهش دهد، به طوری که فردی که در هوشیاری به داشتن رابطه جنسی فکر نمی کند. ممکن است از خط عبور کند

سبک دلبستگی: برخی از سبک‌های دلبستگی، مانند اجتناب از دلبستگی یا ناامنی دلبستگی، و همچنین اختلالات صمیمیت نیز در رابطه با تمایل به تقلب مورد بررسی قرار گرفته‌اند. عزت نفس ضعیف و ناامنی نیز می تواند خطر یک رابطه جنسی را به عنوان راهی برای اثبات شایستگی افزایش دهد.

ترومای دوران کودکی: داشتن سابقه ترومای دوران کودکی (مانند آزار جسمی، جنسی، یا عاطفی یا بی توجهی) با احتمال بیشتری برای خیانت در فرد مرتبط است (اگر او به تروما رسیدگی نکرده باشد و مسائل حل نشده ای داشته باشد).

قرار گرفتن در معرض خیانت در دوران کودکی: تجربه قبلی با خیانت نیز می تواند خطر خیانت را افزایش دهد. یک بررسی در سال 2015 نشان داد که کودکانی که در معرض والدینی قرار دارند که رابطه نامشروع دارند، دو برابر بیشتر احتمال دارد که خودشان با هم رابطه داشته باشند.

بیماری های روانی: برخی از بیماری های روانی مانند اختلال دوقطبی عامل خطر خیانت در ازدواج هستند.

خیانت قبلی: احتمال تکرار خیانت زناشویی در افرادی که یکبار این کار را انجام داده اند ، سه برابر بیش از سایر افراد است.

مسائل روانی: ویژگی های خودشیفتگی یا اختلالات شخصیتی با احتمال بیشتر خیانت همراه است. در مورد خودشیفتگی، یک رابطه ممکن است توسط نفس و احساس استحقاق ایجاد شود. افراد مبتلا به این اختلالات علاوه بر خودمحور بودن، غالباً فاقد همدلی هستند، بنابراین قدر تأثیر اعمال خود را بر همسر خود نمی دانند.

احساس قدردانی نشدن: احساس کم ارزشی یا نادیده گرفته شدن می تواند منجر به خیانت شود. هنگامی که هر دو طرف کار می کنند، زنان اغلب بار عمده کارهای خانه و مراقبت از کودکان را به دوش می کشند. در این مورد، رابطه، احساس ارزشمندی فرد را تأیید می کند. با این حال، از طرف دیگر، احساس نادیده گرفته شدن ممکن است با انتظارات غیرواقعی از یک شریک زندگی مرتبط باشد تا غفلت واقعی.

نارضایتی: نارضایتی از ازدواج چه از نظر عاطفی و چه از نظر جنسی یکی از دلایل رایج خیانت زناشویی است.

فقدان تعهد: همه چیز را کنار بگذاریم، یک مطالعه در سال 2018 نشان داد که افرادی که کمتر به رابطه خود متعهد هستند، بیشتر احتمال دارد خیانت کنند.
بی حوصلگی: مردان و زنانی که به دنبال هیجان تعقیب و گریز و هیجان عشق تازه یافته هستند، ممکن است بیشتر خیانت کنند.

انتقام: اگر یکی از طرفین رابطه نامشروع داشته باشد یا به نحوی به او آسیب رسانده باشد، ممکن است شریک مورد آزار و اذیت احساس نیاز به انتقام داشته باشد که منجر به رابطه جنسی شود.

عوامل خطر در یک رابطه

مشکلات در روابط زناشویی نیز می تواند یک عامل خطر برای خیانت باشد. برخی از این موارد عبارتند از:

  • خشونت خانگی و آزار عاطفی
  • قطع ارتباط عاطفی و یا فیزیکی
  • فشارهای مالی
  • عدم ارتباط روحی
  • فقدان احترام
  • سازگاری پایین

 

کلمات مرتبط :

خیانت زناشویی – دلایل خیانت زوجین – عوامل افزایش دهنده خطر خیانت همسران – مرکز روانشناسی در غرب تهران – مشاوره ازدواج و طلاق در غرب تهران – کلینیک روانشناسی در جنت آباد – بهترین مرکز مشاوره روانشناسی در غرب تهران

مقالات بیشتر

اختلال نافرمانی مقابله ای

اختلال نافرمانی مقابله ای

0
اختلال نافرمانی مقابله ای (ODD) یک اختلال رفتاری دوران کودکی است که با الگوی مداوم رفتار نافرمانی و خصمانه نسبت…
پارانویا

پارانویا و علائم آن

0
پارانویا به بی اعتمادی شدید و غیرمنطقی یا سوء ظن نسبت به دیگران اشاره دارد که اغلب با این باور…
اختلال هراس

اختلال هراس

0
اختلال هراس یا حمله پانیک نوعی اختلال اضطرابی است که با حملات پانیک مکرر و غیرمنتظره مشخص می شود. حملات پانیک…
مشاوره تحصیلی

مشاوره تحصیلی

0
مشاوره تحصیلی نوعی راهنمایی است که به دانش‌آموزان کمک می‌کند تا چالش‌ های تحصیلی را که در برنامه تحصیلی خود…

مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست