راه های ارتباطی

02146135981
09300560614

مشاوره

جستجو

آخرین مقالات

مشاوره

این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
این فیلد را پر کنید

فوبیا و انواع آن

فوبیا

فوبیا یک واکنش ترس بیش از حد و غیر منطقی است. اگر به این اختلال مبتلا هستید ، ممکن است هنگام مواجهه با منبع ترس خود احساس ترس و وحشت کنید. ترس می تواند از مکان ، موقعیت یا شیء خاصی باشد. برخلاف اختلالات اضطرابی عمومی ، این اختلال معمولاً با چیز خاصی مرتبط است.

فرد مبتلا به این اختلال هرکاری انجام می دهد تا از چیزی که از آن می ترسد دوری کند.

تاثیر فوبیا می تواند از آزاردهنده تا ناتوان کننده شدید متغیر باشد. افراد مبتلا به این اختلال اغلب متوجه می شوند ترس آنها غیرمنطقی است ، اما نمی توانند در این مورد کاری انجام دهند. چنین ترس هایی می تواند در کار ، مدرسه و روابط شخصی اختلال ایجاد کند.

این اختلال اغلب در دوران کودکی شروع می شود. برخی از آن ها ممکن است به دلیل بروز آسیبی در دوران کودکی رخ می دهند ، مثلا فردی که در دوران کودکی توسط سگ گاز گرفته شده ممکن است ترس شدیدی از روبرو شدن با سگ حتی در بزرگسالی داشته باشد.

افرادی که فوبیای اجتماعی دارند ، از تحقیر شدن در جمع می ترسند ، این افراد معمولا از مواردی مانند سخنرانی عمومی ، مهمانی ها و سرویس های بهداشتی عمومی دوری می کنند. آنها حتی ممکن است از رستوران اجتناب کنند.

خجالت زدگی ، ضعف ، ضربان قلب سریع ، لکنت زبان ، تعریق و لرزش بدن از علائم این اختلال در صورت مواجه با شرایط ایجاد کننده ترس هستند.

عدم درمان مناسب این اختلال می تواند سبب گوشه گیری ، افسردگی و ناتوانی از قرارگیری در موقعیت های اجتماعی شود که می تواند سبب بروز ناکامی و شکست در تحصیل ، شغل و … شود.

افرادی که دارای استعداد ژنتیکی برای اضطراب هستند ممکن است در معرض خطر بالای ابتلا به این اختلال باشند. به نظر می رسد که سن ، وضعیت اقتصادی اجتماعی و جنسیت تنها عوامل خطر برای برخی از هراس ها هستند. به عنوان مثال ، زنان بیشتر به ترس و هراس شدید حیوانات مبتلا می شوند. کودکان یا افرادی که دارای وضعیت اجتماعی و اقتصادی پایینی هستند بیشتر به فوبیای اجتماعی مبتلا می شوند.

افراد مبتلا به این اختلال معمولا از چیزهایی همچون موارد زیر می ترسند :

  • مراجعه به دندانپزشکی
  • رانندگی
  • فضاهای بسته (کلاستروفوبیا)
  • عوامل میکروبی و ویروسی
  • مکانهای مرتفع (آکروفوبی)
  • مدرسه
  • دریا
  • مار

عوامل ژنتیکی و محیطی می توانند باعث ایجاد این اختلال شوند. کودکانی که یکی از بستگان نزدیکشان مبتلا به اختلال اضطرابی است در معرض خطر ابتلا به فوبیا هستند. رویدادهای ناراحت کننده مانند غرق شدن تقریبا می تواند ریسک بروز این اختلال را به همراه داشته باشد. قرار گرفتن در معرض فضاهای محدود ، ارتفاعات شدید ، و نیش حشرات یا حشرات می تواند منابع فوبیا باشد.

افرادی که شرایط پزشکی مداوم یا نگرانی های سلامتی دارند اغلب فوبیا دارند. شایع است که افراد پس از آسیب های مغزی دچار فوبیا می شوند. سوء مصرف مواد و افسردگی نیز با فوبیا ارتباط دارد.

فوبیا علائم متفاوتی با بیماریهای روانی جدی مانند اسکیزوفرنی دارد. در اسکیزوفرنی ، افراد دچار توهمات بینایی و شنیداری و هذیان می شوند. فوبیا ممکن است غیرمنطقی باشد ، اما افراد مبتلا به فوبیا در آزمایش واقعیت شکست نمی خورند.

رایج ترین انواع فوبیا

آگورافوبیا

آگورافوبیا ترس از مکان ها یا موقعیت هایی است که نمی توانید از آنها فرار کنید. افراد مبتلا به آگورافوبیا از این می ترسند که در جمع خاصب قرار داشته باشند یا در خارج از خانه به دام افتاده باشند. آنها اغلب از موقعیت های اجتماعی به طور کلی اجتناب می کنند و در خانه خود می مانند.

بسیاری از افراد مبتلا به آگورافوبیا می ترسند که در مکانی که نمی توانند از آن خارج شوند ، دچار حمله وحشت شوند. کسانی که مشکلات مزمن سلامتی دارند ممکن است ترس داشته باشند که در مناطق عمومی یا جایی که هیچ کمکی در دسترس نیست فوریت پزشکی داشته باشند.

هراس اجتماعی

از هراس اجتماعی به عنوان اختلال اضطراب اجتماعی نیز یاد می شود. این نگرانی شدید در مورد موقعیت های اجتماعی است و می تواند منجر به انزوای خود شود. یک هراس اجتماعی می تواند آنقدر شدید باشد که ساده ترین تعاملات مانند سفارش در رستوران یا پاسخ دادن به تلفن ، باعث وحشت شود. 

گلوسوفوبیا

این حالت به عنوان اضطراب در عملکرد یا ترس از صحبت در مقابل مخاطبان شناخته می شود. افراد مبتلا به این نوع وقتی حتی به این فکر می کنند که جلوی گروهی از افراد قرار بگیرند ، علائم جسمی شدیدی دارند.

آکروفوبیا

این ترس از ارتفاع است. افراد مبتلا به این این نوع اختلال از کوه ها ، پل ها یا طبقات بالاتر ساختمان ها اجتناب می کنند. علائم شامل سرگیجه ، سرگیجه ، عرق کردن و احساس گم شدن یا از دست دادن هوشیاری است.

کلاستروفوبیا

این ترس از فضاهای بسته یا تنگ است. در موارد شدید اگر مانع از سوار شدن در اتومبیل یا آسانسور شود ، می تواند ناتوان کننده باشد. 

روش های درمان

قرار گرفتن در معرض: درمانگر شما سعی می کند نحوه واکنش شما نسبت به چیزی که از آن می ترسید را تغییر دهد و به تدریج شما را در معرض آن قرار دهد. به عنوان مثال ، اگر از سگ می ترسید ، ممکن است فقط با فکر کردن به سگ ، نگاه کردن به عکس یکی از آنها ، گذراندن وقت با سگ در محیط کنترل شده شروع کنید.

درمان رفتاری شناختی: علاوه بر قرار گرفتن در معرض ، فرد راه هایی را برای کنترل متفاوت ترسهای خود یاد می گیرد. فرد مبتلا متوجه می شوید چگونه می تواند طرز فکر و احساس خود را در مورد آن کنترل کند به جای اینکه ترس فرد را تحت کنترل خود درآورد.

 

کلمات مرتبط :

فوبیا – درمان ترس بیمارگونه – فاطمه رمضانی روانشناس بالینی – مشاوره خانواده – روانشناس کودک و نوجوان – مرکز مشاوره در جنت آباد – روانشناس خوب در جنت آباد – روانشناس خوب در جنت آباد جنوبی – روانشناس خوب در غرب تهران – مشاوره خانواده خوب در غرب تهران – مشاور خانواده خوب در جنت آباد – روانشناس بالینی خوب در غرب تهران – مرکز مشاوره سپید

مقالات بیشتر

اختلال نافرمانی مقابله ای

اختلال نافرمانی مقابله ای

0
اختلال نافرمانی مقابله ای (ODD) یک اختلال رفتاری دوران کودکی است که با الگوی مداوم رفتار نافرمانی و خصمانه نسبت…
پارانویا

پارانویا و علائم آن

0
پارانویا به بی اعتمادی شدید و غیرمنطقی یا سوء ظن نسبت به دیگران اشاره دارد که اغلب با این باور…
اختلال هراس

اختلال هراس

0
اختلال هراس یا حمله پانیک نوعی اختلال اضطرابی است که با حملات پانیک مکرر و غیرمنتظره مشخص می شود. حملات پانیک…
مشاوره تحصیلی

مشاوره تحصیلی

0
مشاوره تحصیلی نوعی راهنمایی است که به دانش‌آموزان کمک می‌کند تا چالش‌ های تحصیلی را که در برنامه تحصیلی خود…

مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست