پرخوری عصبی که با نام بولیمیا نیز شناخته می شود، یک اختلال خوردن جدی و به طور بالقوه تهدید کننده زندگی است.
افراد مبتلا به بولیمیا ممکن است مخفیانه پرخوری کنند ، مقدار زیادی غذا بخورند و کنترل غذا را از دست بدهند و سپس پاکسازی شده و سعی کنند کالری اضافی را به طریقی ناسالم از بین ببرند.
برای از بین بردن کالری و جلوگیری از افزایش وزن ، افراد مبتلا به پرخوری عصبی ممکن است از روش های مختلفی استفاده کنند. به عنوان مثال ، شما ممکن است مرتباً تلاش در استفراغ کردن داشته باشید ، یا از ملین ها ، مکمل های کاهش وزن ، دیورتیک ها یا تنقیه ها بعد از پرخوری سوء استفاده کنید. یا ممکن است از راه های دیگری برای خلاص شدن از کالری و جلوگیری از افزایش وزن استفاده کنید ، مانند روزه داری ، رژیم سخت گیرانه یا ورزش بیش از حد.
اگر مبتلا به پرخوری عصبی هستید ، ممکن است خود را به دلیل نقص های ظاهری خود به شدت و سخت قضاوت کنید. از آنجا که این مربوط به تصور از خود است و نه فقط در مورد غذا غلبه بر پرخوری عصبی دشوار است. اما درمان موثر می تواند به شما کمک کند احساس بهتری نسبت به خود داشته باشید ، الگوهای غذایی سالم تری را اتخاذ کرده و عوارض جدی را معکوس کنید.
شدت پرخوری عصبی با تعداد دفعاتی که در هفته پاکسازی می کنید تعیین می شود ، معمولاً حداقل یک بار در هفته به مدت حداقل سه ماه.
اگر علائم بولیمیا دارید ، در اسرع وقت به دنبال کمک پزشکی باشید. در صورت عدم درمان ، پرخوری عصبی می تواند به شدت بر سلامت شما تأثیر بگذارد.
در مورد علائم و احساسات پرخوری با پزشک و روانشناس خود صحبت کنید.
علائم پرخوری عصبی
از آنجا که اکثر افراد مبتلا به بولیمیا معمولاً وزن طبیعی دارند یا کمی اضافه وزن دارند ، ممکن است برای دیگران مشخص نباشد که مشکلی وجود دارد، به همین جهت توجه به علائم پرخوری عصبی توسط خانواده و اطرفیان فرد برای تشخیص به موقع و شروع مداخلات درمانی از اهمیت بالایی برخوردار است.
- زندگی در ترس از افزایش وزن
- دوره های مکرر خوردن مقدار زیادی غذا در یک وعده غذایی
- احساس از دست دادن کنترل در طول پرخوری ، مانند این که نمی توانید از غذا خوردن دست بکشید.
- خود را مجبور به استفراغ یا ورزش بیش از حد کنید تا از افزایش وزن بعد از پرخوری جلوگیری کنید.
- استفاده از ملین ها ، دیورتیک ها یا تنقیه ها پس از خوردن در مواقعی که به آنها نیاز ندارید
- روزه ، محدود کردن کالری دریافتی یا اجتناب از مصرف مواد غذایی بین دو وعده غذایی
- استفاده بیش از حد از مکمل های غذایی یا محصولات گیاهی برای کاهش وزن
- داشتن تصویری مخدوش و بیش از حد منفی از بدن
- رژیم سخت یا ناشتا ماندن به مدت طولانی بعد از پرخوری
- عدم تمایل به غذا خوردن در جمع یا در حضور دیگران
- دستشویی رفتن بلافاصله بعد از غذا خوردن
- تمرین ورزشی بیش از حد برای سوزاندن کالری های دریافتی
- تغییر وزن
- تورم در دست و پا
- تورم صورت و گونه
دلایل پرخوری عصبی
علت دقیق این اختلال تاکنون بطور دقیق مشخص نشده است. عوامل زیادی می توانند در ایجاد اختلالات خوردن نقش داشته باشند ، از جمله ژنتیک ، سلامت عاطفی ، انتظارات اجتماعی و …
عوامل افزایش دهنده خطر
- دختران و زنان بیشتر از پسران و مردان به پرخوری عصبی مبتلا هستند. بولیمیا اغلب در اواخر نوجوانی یا اوایل بزرگسالی شروع می شود.
- افرادی که دارای خویشاوندان درجه یک (خواهر و برادر ، والدین یا فرزندان) با اختلال خوردن هستند ، ممکن است بیشتر در معرض ابتلا به اختلال خوردن باشند ، که این امر نشان دهنده ارتباط ژنتیکی احتمالی است. اضافه وزن در کودکی یا نوجوانی ممکن است خطر این اختلالات را افزایش دهد.
- مشکلات روحی و روانی مانند افسردگی ، اختلالات اضطرابی یا اختلالات مصرف مواد با اختلالات خوردن ارتباط تنگاتنگی دارد. افراد مبتلا به بولیمیا ممکن است نسبت به خود احساس منفی داشته باشند. در برخی موارد ، رویدادهای آسیب زا و استرس محیطی ممکن است عوامل مثر باشند.
- افرادی که رژیم می گیرند بیشتر در معرض ابتلا به اختلالات خوردن هستند. بسیاری از افراد مبتلا به بولیمیا بین دوره های پرخوری کالری را به شدت محدود می کنند ، که ممکن است باعث شود دوباره غذا بخورید و سپس پاکسازی کنید. عوامل دیگر برای پرخوری می تواند شامل استرس ، تصویر بد بدن از خود ، غذا و کسالت باشد.
عوارض پرخوری عصبی
بولیمیا ممکن است عوارض متعدد جدی و حتی تهدید کننده زندگی ایجاد کند. عوارض احتمالی عبارتند از:
- کاهش اعتماد بنفس و مشکلات مرتبط با روابط و عملکرد اجتماعی
- کم آبی بدن ، که می تواند منجر به مشکلات عمده پزشکی مانند نارسایی کلیه شود.
- مشکلات قلبی ، مانند ضربان قلب نامنظم یا نارسایی قلبی
- مشکلات گوارشی
- اضطراب ، افسردگی ، اختلالات شخصیت یا اختلال دوقطبی
- سوء استفاده از الکل یا مواد مخدر
- پوسیدگی شدید دندان و بیماری های لثه
- قاعدگی های نامنظم یا قطع قاعدگی
- خودآزاری ، افکار خودکشی یا خودکشی
کلمات مرتبط :
فاطمه رمضانی – مشاوره خانواده – روانشناس کودک و نوجوان – مرکز مشاوره در جنت آباد – سکس تراپی – روانشناس خوب در جنت آباد – روانشناس خوب در جنت آباد جنوبی – روانشناس خوب در غرب تهران – مشاوره خانواده خوب در غرب تهران – مشاور خانواده خوب در جنت آباد – مشاوره تحصیلی خوب در غرب تهران – مرکز مشاوره سپید
2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
[…] اشتها مانند پرخوری عصبی یا کم خوری […]
[…] اختلالات غذایی کمتر رایج در بین کودکان شامل پرخوری عصبی و اختلال پرخوری […]