راه های ارتباطی

02146135981
09300560614

مشاوره

جستجو

آخرین مقالات

مشاوره

این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
این فیلد را پر کنید

انگیزه چیست؟

انگیزه چیست؟

انگیزه چیست؟

اصطلاح “انگیزه” توضیح می دهد که چرا یک فرد کاری را انجام می دهد. این نیروی محرکه اعمال انسان است. انگیزه فرآیندی است که رفتارهای هدف مدار را آغاز، هدایت و حفظ می کند.

به عنوان مثال، انگیزه چیزی است که به شما کمک می‌کند وزن اضافی خود را کاهش دهید، یا شما را وادار می‌کند تا آن ارتقا را در محل کار به دست آورید. به طور خلاصه، انگیزه باعث می شود که به گونه ای عمل کنید که شما را به اهدافتان نزدیکتر کند. انگیزش شامل نیروهای بیولوژیکی، عاطفی، اجتماعی و شناختی است که رفتار انسان را فعال می کند.

انگیزه همچنین شامل عواملی است که اقدامات هدفمند را هدایت و حفظ می کند. اگرچه، چنین انگیزه هایی به ندرت به طور مستقیم قابل مشاهده است. در نتیجه، ما اغلب باید دلایلی را استنباط کنیم که چرا افراد کارهایی را که انجام می دهند بر اساس رفتارهای قابل مشاهده انجام می دهند.

اگر تا به حال هدفی داشته اید (مثل اینکه بخواهید وزن کم کنید یا در یک ماراتن شرکت کنید)، احتمالاً می دانید که داشتن میل به انجام این چیزها کافی نیست. شما همچنین باید بتوانید در برابر موانع پافشاری کنید و استقامت لازم برای ادامه راه را با وجود مشکلات پیش رو داشته باشید.

این عناصر یا اجزای مختلف برای به دست آوردن انگیزه و ماندن مورد نیاز هستند. 

پافشاری، تلاش مداوم برای رسیدن به هدف است، حتی اگر موانعی وجود داشته باشد. مثالی از پشتکار این است که در کلاس روانشناسی خود حاضر شوید، حتی اگر از شب قبل تا دیروقت بیدار بمانید.

انواع انگیزه چیست؟

دو نوع اصلی انگیزه اغلب به عنوان انگیزه بیرونی یا درونی توصیف می شوند.

  • انگیزه بیرونی از خارج از فرد نشأت می‌گیرد و اغلب شامل پاداش‌ های بیرونی مانند غنائم، پول، شناسایی اجتماعی یا تمجید می‌ شود.
  • انگیزه درونی ، درونی است و از درون فرد نشات می‌ گیرد، مانند انجام یک جدول کلمات متقاطع پیچیده صرفاً برای رضایت از حل یک مشکل.

دلایل اهمیت انگیزه چیست؟

انگیزه به عنوان یک نیروی هدایت کننده برای همه رفتارهای انسانی عمل می کند. بنابراین، درک اینکه چگونه انگیزه کار می کند و عواملی که ممکن است بر آن تأثیر بگذارد می تواند به دلایل مختلفی مهم باشد.

درک انگیزه می تواند:

  • با تلاش برای رسیدن به اهداف خود، کارایی خود را افزایش دهید
  • شما را به اقدام وادار می کند
  • شما را به انجام رفتارهای سلامت محور تشویق می کند
  • به شما کمک می کند از رفتارهای ناسالم یا ناسازگار مانند ریسک پذیری و اعتیاد اجتناب کنید
  • به شما کمک می کند کنترل بیشتری بر زندگی خود داشته باشید
  • رفاه و شادی کلی خود را بهبود بخشید

نکاتی برای تقویت انگیزه

اگر احساس می‌ کنید انگیزه‌ تان کم است، اقداماتی وجود دارد که می‌توانید برای کمک به افزایش انگیزه خود انجام دهید. برخی از کارهایی که می توانید برای توسعه یا بهبود انگیزه خود انجام دهید عبارتند از:

اهداف خود را طوری تنظیم کنید که روی چیزهایی تمرکز کنید که واقعاً برای شما مهم هستند. تمرکز بر روی چیزهایی که برای شما بسیار مهم هستند، به شما کمک می کند تا از چالش های خود عبور کنید تا اهدافی که بر اساس چیزهایی که اهمیت کمی دارند.

اگر در حال مقابله با چیزی هستید که خیلی بزرگ یا طاقت‌ فرسا به نظر می‌رسد، آن را به مراحل کوچک‌ تر و قابل کنترل‌ تر تقسیم کنید. سپس، چشم اندازهای خود را برای دستیابی به اولین قدم تعیین کنید. 

اعتماد به نفس خود را بهبود بخشید. تحقیقات نشان می دهد که بین اعتماد به نفس و انگیزه ارتباط وجود دارد. بنابراین، به دست آوردن اعتماد بیشتر به خود و مهارت هایتان می تواند بر توانایی شما برای دستیابی به اهدافتان تأثیر بگذارد.

آنچه را که در گذشته به دست آورده اید و نقاط قوت شما در کجا قرار دارد را به خود یادآوری کنید، این به شما کمک می کند که شک و تردید به خود انگیزه شما را محدود نکند.

اگر چیزهایی وجود دارد که نسبت به آنها احساس ناامنی می کنید، سعی کنید روی بهبود در آن زمینه ها کار کنید تا احساس مهارت و توانایی بیشتری داشته باشید.

 

مقالات مرتبط :

اعتماد به نفس کاذب

مثبت اندیشی

تقویت اعتماد به نفس

کلینیک روانشناسی در جنت آباد

مقالات بیشتر

ترس از مدرسه در کودکان

ترس از مدرسه در کودکان

0
ترس از مدرسه در کودکان می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد که می تواند منجر به بروز مشکلات تحصیلی…
اختلالات یادگیری در کودکان

اختلالات یادگیری در کودکان

0
اختلالات یادگیری در کودکان . بسیارند کودکانی که ظاهری طبیعی دارند، رشد جسمی و قد و وزنشان حاکی از بهنجار…
اختلال نافرمانی مقابله ای

اختلال نافرمانی مقابله ای

0
اختلال نافرمانی مقابله ای (ODD) یک اختلال رفتاری دوران کودکی است که با الگوی مداوم رفتار نافرمانی و خصمانه نسبت…

مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست