راه های ارتباطی

02146135981
09300560614

مشاوره

جستجو

آخرین مقالات

مشاوره

این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
این فیلد را پر کنید

آلزایمر چیست؟

آلزایمر چیست؟

آلزایمر چیست؟

آلزایمر نوعی زوال عقل است که بر حافظه، تفکر و رفتار تأثیر می گذارد. علائم در نهایت آنقدر شدید می شوند که در کارهای روزانه اختلال ایجاد می کنند.از دست دادن حافظه که زندگی روزمره را مختل می کند.

آلزایمر یک بیماری مغزی است که باعث کاهش آهسته حافظه، تفکر و مهارت های استدلال می شود.

آلزایمر شایع‌ترین علت زوال عقل است، یک اصطلاح عمومی برای از دست دادن حافظه و سایر توانایی‌های شناختی به اندازه‌ای جدی که در زندگی روزمره اختلال ایجاد کند. این بیماری 60 تا 80 درصد موارد زوال عقل را تشکیل می دهد.

آلزایمر جزء طبیعی پیری نیست. بزرگترین عامل خطر شناخته شده افزایش سن است و اکثر افراد مبتلا به آلزایمر 65 سال و بالاتر هستند. بیماری آلزایمر در صورتی که فرد زیر ۶۵ سال باشد ، زودرس نامیده می شود.

فرایند آلزایمر چیست؟

تغییرات میکروسکوپی در مغز خیلی قبل از اولین علائم از دست دادن حافظه شروع می شود.

مغز دارای 100 میلیارد سلول عصبی (نورون) است. هر سلول عصبی با بسیاری دیگر ارتباط برقرار می کند تا شبکه های ارتباطی را تشکیل دهد. گروه هایی از سلول های عصبی وظایف خاصی دارند. برخی درگیر تفکر، یادگیری و به خاطر سپردن هستند. دیگران به ما کمک می کنند که ببینیم، بشنویم و بو کنیم.

سلول های مغز برای انجام کار خود مانند کارخانه های کوچک عمل می کنند. آنها منابع دریافت می کنند، انرژی تولید می کنند، تجهیزات می سازند و از شر زباله خلاص می شوند. سلول ها همچنین اطلاعات را پردازش و ذخیره می کنند و با سلول های دیگر ارتباط برقرار می کنند. کار کردن همه چیز به هماهنگی و همچنین مقادیر زیادی سوخت و اکسیژن نیاز دارد.

دانشمندان بر این باورند که بیماری آلزایمر از عملکرد خوب بخش هایی از کارخانه سلول جلوگیری می کند. آنها مطمئن نیستند که مشکل از کجا شروع می شود. اما درست مانند یک کارخانه واقعی، پشتیبان گیری و خرابی در یک سیستم باعث ایجاد مشکلات در مناطق دیگر می شود. با گسترش آسیب، سلول ها توانایی خود را برای انجام وظایف خود از دست می دهند و در نهایت می میرند و باعث ایجاد تغییرات غیرقابل برگشت در مغز می شوند.

این عارضه با گذشت زمان بدتر می شود. آلزایمر یک بیماری پیشرونده است که در آن علائم زوال عقل به تدریج طی چند سال بدتر می شود. در مراحل اولیه، از دست دادن حافظه خفیف است، اما در مرحله آخر آلزایمر، افراد توانایی ادامه مکالمه و واکنش به محیط خود را از دست می دهند. آلزایمر ششمین علت مرگ و میر در ایالات متحده است. به طور متوسط، فرد مبتلا به آلزایمر 4 تا 8 سال پس از تشخیص عمر می کند، اما بسته به عوامل دیگر می تواند تا 20 سال نیز عمر کند.

علائم آلزایمر چیست؟

شایع ترین علامت اولیه آلزایمر مشکل در به خاطر سپردن اطلاعات تازه آموخته شده است.

درست مانند بقیه بدن ما، مغز ما با افزایش سن تغییر می کند. بسیاری از ما در نهایت متوجه کندی تفکر و مشکلات گاه به گاه در به خاطر سپردن چیزهای خاص می شویم. با این حال، از دست دادن جدی حافظه، سردرگمی و سایر تغییرات عمده در نحوه عملکرد ذهن ما ممکن است نشانه ای از شکست سلول های مغز باشد.

تغییرات آلزایمر معمولاً در بخشی از مغز که بر یادگیری تأثیر می گذارد شروع می شود. همانطور که آلزایمر از طریق مغز پیشرفت می کند، منجر به علائم شدید فزاینده ای می شود، از جمله بی نظمی، تغییرات خلق و خو و رفتار. تعمیق سردرگمی در مورد رویدادها، زمان و مکان؛ سوء ظن بی اساس در مورد خانواده، دوستان و مراقبان حرفه ای؛ از دست دادن حافظه جدی تر و تغییرات رفتاری؛ و مشکل در صحبت کردن، بلع و راه رفتن.

افرادی که دچار از دست دادن حافظه یا سایر علائم احتمالی آلزایمر هستند ممکن است تشخیص مشکل خود دشوار باشد. علائم زوال عقل ممکن است برای اعضای خانواده یا دوستان آشکارتر باشد. هر فردی که علائم شبه زوال عقل را تجربه می کند باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کند.

موارد دیگر عبارتند از فراموش کردن تاریخ ها یا رویدادهای مهم، پرسیدن سؤالات یکسان، و نیاز روزافزون به تکیه کردن به وسایل کمکی حافظه (مانند یادداشت های یادآوری یا دستگاه های الکترونیکی) یا اعضای خانواده برای کارهایی که قبلاً به تنهایی انجام می دادند.

درمان آلزایمر چیست؟

آلزایمر هیچ درمانی قطعی ندارد، درمان ها می توانند به طور موقت بدتر شدن علائم زوال عقل را کاهش دهند و کیفیت زندگی افراد مبتلا به آلزایمر و مراقبان آنها را بهبود بخشند. امروزه تلاش‌های جهانی برای یافتن راه‌های بهتر برای درمان این بیماری، به تاخیر انداختن شروع آن و جلوگیری از پیشرفت آن در حال انجام است.

اگر شما یا شخصی که می شناسید به آلزایمر یا زوال عقل دیگری تشخیص داده شده است، شما تنها نیستید.

داروهای فعلی آلزایمر می توانند برای مدتی به علائم حافظه و سایر تغییرات شناختی کمک کنند. گاهی اوقات ممکن است داروهای دیگری مانند داروهای ضد افسردگی برای کمک به کنترل علائم رفتاری مرتبط با بیماری آلزایمر تجویز شود.

ایجاد یک محیط امن و حمایتی و تطبیق وضعیت زندگی با نیازهای فرد مبتلا به بیماری آلزایمر بخش مهمی از هر برنامه درمانی است. برای افراد مبتلا به آلزایمر، ایجاد و تقویت عادات روتین و به حداقل رساندن کارهایی که نیاز به حافظه دارند می تواند زندگی را بسیار آسان تر کند.

 

کلمات مرتبط :

آلزایمر چیست – درمان آلزایمر – علائم آلزایمر – مرکز روانشناسی در غرب تهران – کلینیک روانشناسی در جنت آباد

مقالات بیشتر

اختلال نافرمانی مقابله ای

اختلال نافرمانی مقابله ای

0
اختلال نافرمانی مقابله ای (ODD) یک اختلال رفتاری دوران کودکی است که با الگوی مداوم رفتار نافرمانی و خصمانه نسبت…
پارانویا

پارانویا و علائم آن

0
پارانویا به بی اعتمادی شدید و غیرمنطقی یا سوء ظن نسبت به دیگران اشاره دارد که اغلب با این باور…
اختلال هراس

اختلال هراس

0
اختلال هراس یا حمله پانیک نوعی اختلال اضطرابی است که با حملات پانیک مکرر و غیرمنتظره مشخص می شود. حملات پانیک…
مشاوره تحصیلی

مشاوره تحصیلی

0
مشاوره تحصیلی نوعی راهنمایی است که به دانش‌آموزان کمک می‌کند تا چالش‌ های تحصیلی را که در برنامه تحصیلی خود…

مطلب را با دوستانتان به اشتراک بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست